Jaksaa, jaksaa, painaa, painaa – Miten selviät tylsistä tehtävistä

Painoitpa hihnaa tehtaalla tai istuit kovat kaulassa kulmatoimistossa, aina välillä eteen tulee puuduttavampia tehtäviä. Verkkokauppoja näpertävänä ihmisenä tämä on tullut erityisen tutuksi tuotetietoja lisättäessä.

Ja onhan tämän tyyppisiä tehtäviä tullut tehtyä jo lapsuudessa mm. nurmikkoa leikatessa ja polttopuita liiteriin kantaessa.

Verkkokaupassa, kun tuotetietojen ulkoasu, oikeellisuus ja helppolukuisuus ovat yhtä kuin tuotteen myyntipuhe, on tuotetietoihin panostettava tosissaan.

Joka tapauksessa, mikä tuo puuduttava tehtävä onkaan, olen itse huomannut muutaman kikan auttavan hommien etenemisessä kummasti:

1. Aseta tavoite
-Esimerkiksi tuotekategoria X valmiiksi tänään. Laita pari lyhyempää virstanpylvästä koko päivän tehtävälle ja ”juhli” niiden valmistumista vaikka kahvikupillisella, kävele toimiston ympäri, facebookkaa tms.

2. Vaihtelu virkistää
-Tee pieniä muutoksia jos tehtävä antaa myöden. Esimerkiksi verkkokauppaan tuotteita lisäillessä olevan vaihtanut välillä tuotekategoriaa, jonka tuotteita lisään.

3. Tee soittolista
-Laita lempi musaasi soimaan. Jotakin, joka antaa sinulle ”Let’s do this!” –fiiliksen. Soittolistan voit tehdä vaikka Youtubessa tai Spotifyssä, Apple Musiikissi taikka Google Playssä. Viimeiset kolme ovat maksullisia, mutta kaikista löytyy ilmaisversio/ilmianen kokeiluaika. Youtubesta voi puolestaan ilmaiseksi tehdä itselleen soittolistoja musiikkivideoista.

4. Just do it! – Procrastination never accomplished anyting

Antero Riihimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *