Kun perheenisä pleikkaria pelasi

Eräänä ei niin synkkänä, eikä kovin myrskyisenäkään lokakuun iltana, sain kerrankin lapset ajoissa nukkumaan. Kun kauniimpi puoliskokaan ei ollut kotona, päätin putsata pölyt pleikkarin ohjaimesta.

No mitäpä sitä sitten pelaisi… Viidentoista minuutin ankaran ps storen pläräämisen jälkeen illan entertainmentiksi valikoitui Gran Turismo 6. Ei muuta kuin kassan kautta lataamaan peli laittellee ja kaahaamaan. Vaan eipäs hoppuilla, pelipaketin koko nimittäin oli hulppeat 15 Gigatavua. Joka tarkoittaa bauttiarallaa noin 3,5 DVD-levyä. Meidän perheen Internet-yhteyden kaistanleveydellä tämä tarkoitti noin 2h odottelua, ei muutakuin töllö auki.

Jokainen varmaankin arvaa, että eihä sitä sitten enää kyseisenä iltana jaksanut pleikkarilla kaahailla. Untapalloon, aamulla töihin ja seuraavana iltana uutta matoa koukkuun. Vaan enpä päässyt vieläkään pelaamaan. Innoissani laitoin pleikkarin tulille ja käynnistin Gran Turismon, pelin mokoma vaan rupesikin latailemaan päivityksiä. Itseasiassa kaiken kaikkiaan 20kpl päivityksiä, joista pari ensimmäistä oli reilun gigatavun kokoisia ja loput joitakin satoja megoja.

Se oli eilen tuo. Nyt istuksin junassa kohti kotia ja toivon, jos vaikka tänään pääsisi perjantain kunniaksi ajamaan pari kierrosta alpinella nordschleifeä…

**EDIT**

Eipä onnistunut eilenkään… Kun toiveikkaana käynnistin pelin sain 42″ LG:n täydeltä odotusviestiä: ”Asennellaan päivityksiä 80min kestää”. Parhaimmillaan näytöllä hyppi 150min aika-arvio.

Noin niinkuin satunnaiselle pelaajalle, jota itsekkin edustan tämä asiakaskokemus on suoraan sanottuna surkea. Kun harvoin ehdin pelata, en ehdi syventyä peliin sen suuremmin. Siksi suosinkin lähinnä auto ja fps -pelejä. Jälkimmäiset tosin alkavat nykyään vaatia jo vähän liikaa syventymistä. En tiedä onko Internetin ihmeellisessä maailmassa miten paljon kohtalo tovereitani, mutta luulisin että hyvä niche pelitaloille olisi tehdä muutamia vähän yksinkertaisempia pelejä, joista voi nauttia ilman sen suurempaa syventymistä. Ehkä pelitalojen pitäisi ottaa Ikea tyyppinen lähestymistapa ja antaa jollekkin tiimille tehtäväksi tehdä vaikkapa autopeli, joka maksaa korkeintaa 20€ ja jonka latauskoko on maksimissaan 700 Megatavua.

Antero Riihimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *