Terveisiä eMeet verkkokauppiastapahtumasta

Tänään pidettiin Helsingissä Suomen ensimmäinen eMeet verkkokauppiastapahtuma. Tapahtuman järjestivät yhdessä Finpron rahoittama eComGrowth –hanke sekä sen Ruotsalainen vastine ehandel.se. Ruotsissa vastaavia tapahtumia on järjestetty jo 11 kpl.

Tapahtuma nojaa vahvasti osallistujien itse luomaan sisältöön. Päivän mittaan on muutamia ennakkoon sovittuja esityksiä erilaisista verkkokauppaan liittyvistä asioista. Suurin osa on kuitenkin osallistujien itsensä luomaa sisältöä.

Toinen asia, mikä tapahtumassa oli hienoa, oli se, että erilaiset palveluntarjoajat oli karsittu hyvinkin onnistuneesti pois osallistujista. Toki paikalla oli muutamia toimijoita, ständeineen, mutta se oli ok. Ko. toimijat kun kuitenkin kustansivat koko homman aina iltatilaisuuteen saakka. Tapahtuma, kun oli verkkokauppiaille maksuton.

Ennakkoon hieman mietin, mitenköhän suomalaiset tuppisuut ottavat tällaisen uudenlaisen konseptin vastaan. Hyvin se kuitenkin meni ja lähinnä ongelmana oli se, miten päättää niin monen hyvän alustuksen väliltä.

Osallistujien pitämät sessiot eivät olleet kovinkaan valmisteltuja (ehkä dia tai kaksi), mikä piti homman helposti lähestyttävänä ja sopivan yhteisöllisenä. Yleisesti keskusteltiin esimerkiksi sisältömarkkinoinnista, miten siinä oli joskus onnistuttu vähän vahingossakin. Miten se on toisella alalla tuhottoman vaikeaa ja toisella taas siinä onnistuu, kun vain jotakin lykkää nettiin. Käytännössä siis kokemusten ja oppien jakamista puolin ja toisin.

Kaiken kaikkiaan aivan mahtava tapahtuma. Itse sain paitsi pienen tuskan siitä, mitä kaikkea pitäisi ehtiä tekemään, myös paljon innostusta, uusia tuttavuuksia sekä paljon tietoa. Varsinkin tietoa ja sitä kautta hahmotusta seuraavia käytännön steppejä varten sain enemmän, kuin aluksi edes odotin.

Kaikin puolin siis onnistunut päivä.  Aion ehdottomasti olla mukana myös ensi vuonna! Lisätietoa eComGrowth verkkokauppahankkeesta ja eMeet -tapahtumasta: http://www.ecomgrowth.fi

Antero Riihimäki

2 vastausta artikkeliin “Terveisiä eMeet verkkokauppiastapahtumasta”

  1. Aika pitkälti samat kokemukset. Erittäin tervetullut tapahtuma! Tällaista voisi tehdä vaikka kuukausittain.

    Ainoastaan yksi alustus, jonka valitsin, oli enemmänkin myynti/markkinointitilaisuus, muut olivat aitoa keskustelua. Jo ensimmäisessä alustuksessa ja keskustelussa tuli uutta tietoa, jota voi hyödyntää heti.

    Yksi kokeiluehdotus olisi ehkä se, että väliajoille (jos ne ovat pitkiä) voisi asettaa pisteitä, joihin voisi kokoontua tietyistä asioista kiinnostuneita keskustelemaan. Ei tarvitsisi sitä iänikuista ”mites teillä…” -aloitusta.

    1. Tuo on kyllä erittäin hyvä pointti, enpä tullut itse edes ajatelleeksi!

      Ainut ns. kehitysajatus mikä itsellä tuli riittyy ruokailuun. Sämpylä lounaaksi oli ehkä vähän jännä vaihtoehto, vai pitikö lounas käydä itse ostamassa siitä ravintolasta? Itselle se jäi vähän auki. Lisäksi gluteenittoman ruokavalion ihmisillä tarjottavat jäivät aika ohuiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *