Verkkokauppias palkkaa konsultti, joka ei tiedä alastasi mitään

Pahoittelen raflaavaa otsikkoa, mutta en valitettavasti keksinyt parempaakaan. Se mistä haluaisin muutaman sanan kirjoittaa, liittyy verkkokaupan konsultointiin.

Verkkokaupassa tuotetiedot ovat erittäin tärkeässä osassa ostamisen esteiden poistoa. Hyvillä ja kuvaavilla tuotetiedoilla poistetaan asiakkaan pelkoa siitä, että sopiiko tuote juuri hänen tarkoitukseensa, tai varsinkin teknisissä tuotteissa onko tuote yhteensopiva asiakkaan jo olemassa olevien laitteiden kanssa.

Lisäksi hyvät tuotetiedot myös vähentävät asiakaspalautuksia ja lisäävät asiakastyytyväisyyttä, koska asiakkaat ostavat ensimmäisellä kerralla oikean tuotteen.

Hyvää signaalia tuotetietojen päivitystarpeesta antaakin esimerkiksi tieto siitä, mitä tuotteita eniten palautetaan.

Täysin alan ulkopuolelta tuleva apu tuotetietojen kirjoittamisessa tuo mukanaan tukun ”tyhmiä kysymyksiä”, jotka ovat usein samoja, kuin asiakkaan mielessä pyörivät kysymykset.

Olen huomannut tämän toimivan, jopa aloilla, joissa asiakkaat ovat usein ovat hyvin perehtyneitä tuotteisiin ja tietävät mitä hakevat. Taannoin kirjoittelin uusiksi erään hydrauliikka -verkkokaupan ymmärtämättä projektin alussa käytännössä mitään alan tuotteista.

Kuitenkin lopputulos oli hyvä, asiakas tyytyväinen ja myyntiä saatiin nostettua. Samaa kaavaa olen käyttänyt myös nykyisessä päivätyössäni Talorauta.fi:ssä. Käyntikortissani lukee tittelinä Suomen vasenkätisin rautakauppias, joka kuvastaa hyvin rakennusalan tietojeni lähtötasoa.

Mutta kun on valmis laittamana aikaa tietojen etsimiseen sen sijaan, että aina vain ”copy/pasteaa” tuotetiedot, saa poistettua ostamisen esteitä. Myös Google näkyvyys paranee, kun sivustolla on yksilöllistä sisältöä.

**EDIT**

Tänään satuin törmäämään vielä tällaiseen tutkimukseen, joka vahvistaa omat kokemukseni. Sen mukaan jopa 87% amerikkalaisista ei palaa takaisin verkkokauppaan, mikäli tuotetiedot eivät olleet kunnossa: http://www.emarketer.com/Article/Accurate-Product-Info-Pain-Point-Digital-Shoppers/1013316

Antero Riihimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *