Firman paku on halpa mainos

Olen muutaman kerran törmännyt mielestäni hyvinkin järjenvastaiseen ilmiöön: Ostetaan firmalle hieno pakettiauto isolla rahalla ja sen jälkeen joko:

a) Ei teipata pakua lainkaan
b) Teipataan paku epäselvällä tai liian pienellä teippauksella

Kumpaakaan en oikein ymmärrä. Törmäsin tänään Raision Ikean parkkipaikalla tähän Opel merkkiseen yksilöön:


Klikkaa kuvaa nähdäksesi se täysikokoisena.

Tuommoonen Movano kutittaa firman kassaa 31 585,41€ ylöspäin riippuen varustelusta. Itselläni maksoi Traficin teippaukset 350€ + ALV. Auto on huomattavasti Movanoa pienempi (ja halvempi), mutta tuohon hintaan sain ison firman logon sloganeineen sivuille, eteen ja taakse. Toisinsanoen täysin pähkinöitä Movanon hankintahintaan nähden. Jos tarkkoja ollaan, niin ~1,4% Movanon hankintahinnasta. Kun 350€ hintaan lisätään alvi ja tulosta pyöristetään ylöspäin. Kestämättömäksi minusta asian tekee juuri tuo, että ensin käytetään tuhottomasti rahaa auton ostoon ja sitten pihistellään muutaman saturaisen mainoskuluissa, jotka hyvinkin nopeuttavat auton ostohinnan kuolletusprosessia.

Noh, kyseinen autovuokraamo(?), mainoksesta ei meinannut saada selvää vaikka seisoi vieressä, päätti tehdä paitsi älyttömän pienen myös väreiltään lähes lukukelvottoman teippauksen 30k€ auton kylkeen. En tiedä mitä kustansi, mutta luultavasti Fonectan hakemistopalvelukin olisi ollut parempi sijoitus. Printti auton kyljessä on mielestäni aika klassinen esimerkki siitä, miten jokin voi näyttää hyvältä tietokoneen ruudulla, mutta olla auton kyljessä täysin lukukelvoton.

Firman pakun tai vaikka yrittäjän henkilöauton teippaaminenkin ovat hyviä ja käytännössä ilmaisia tapoja mainostaa omaa yritystä. Esimerkiksi verkkokaupassa se on erittäin hyvä tapa, koska samalla kun mainostat firmaa, osoitat että joku on valmis kulkemaan liikenteessä firman teipit autossa. Tämä taas luo luottamusta verkkokauppaa kohtaan.

Yhteenveto:
– Firman pakun kylki on lähes ilmaista markkinointia, tee se kunnolla
– Laita niin isot teipit että motarillakin ne ehtii lukea
– Mikä näyttää photarissa hienolta on pakun kyljessä lukukelvoton

Antero Riihimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *